Hoe kan ik een domeinnaam opheffen?

Ben je toe aan wat nieuws en wil je je domeinnaam opheffen? Dat doe je het gemakkelijkste via de klantenpagina.

Tip: Weet je zeker dat je de domeinnaam wilt opheffen? Als de naam eenmaal vrij komt, is deze weer vrij voor registratie. Wordt geen slachtoffer van misbruik en denk er nog eens goed over na!

Stap 1: Domeinnamen

Begin bij je lijst met domeinnamen. Deze vind je in het menu onder Mijn Producten, gevolgd door Mijn Domeinen.

Stap 2: Domeinnaam vinden

Zoek in de lijst van domeinnamen de naam die je wilt opheffen. Klik op de link Opheffen in de laatste kolom.

Stap 3: Opheffen

Voordat we de opheffing gaan verwerken, willen we zeker weten dat jij het ook zeker weet. Controleer de volgende pagina dan ook goed. Voornamelijk de opheffingsdatum en de eventueel gekoppelde diensten zijn van belang.

De opheffingsdatum is de eerst mogelijke datum waarop de opheffing verwerkt kan worden. Deze is normaal gesproken de datum tot waar er gefactureerd is. Maar, in het geval van bijvoorbeeld facturatie per kwartaal voor een contractperiode van een jaar, kan dat verschillen.

Overigens gaat dat dus over gefactureerd, niet betaald. Is de factuur voor de nieuwe periode al voor je klaargezet omdat je niet voor het verstrijken van de opheftermijn de opheffing hebt gedaan, moet die nieuwe factuur eerst betaald worden. De eerstvolgende opheffingsdatum is dan ook het einde van de periode op die (op dat moment nog onbetaalde) factuur.

Heb je ook andere diensten aan je domeinnaam gekoppeld, zoals een hostingpakket, spamfilter of SSL-certificaat? Deze komen dan ook in opheffing te staan en zullen op de genoemde datum komen te vervallen.

Alles duidelijk? Met de groene knop Opheffen kun je de opheffing bevestigen.

Tip: Je kunt de opheffing tot een dag van tevoren nog intrekken via je klantenpagina. Als je e-mailadres klopt, sturen we je ook een aantal dagen van te voren nog een herinnering dat je domeinnaam komt te vervallen.
104 of 247 people found this helpful.   


Powered by LiveZilla Live Chat Software