Hoe voeg ik mijn E-mail account toe aan Windows Mail?

In dit artikel gaan we er van uit dat je de inloggegevens van je E-mail account weet, en dat je weet wat je inkomende, en uitgaande mailserver instellingen moeten zijn. De volgende gegevens moet je bij de hand hebben:

• Gebruikersnaam (Dit is je E-mail adres)
  • Wachtwoord behorende bij je E-mail adres
  • Inkomende mailserver-naam
  • Uitgaande mailserver-naam
Mocht je dit niet weten kijk dan op de volgende pagina's:

Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn E-mail adres?
Waar staan mijn E-mail server gegevens?

Stap 1:

Open je Windows Mail programma, klik linksonderin op de instellingen knop (tandwiel) en ga in de rechterbalk naar 'Accounts beheren'

Stap 2:

Klik nu op de knop 'Account toevoegen'

Stap 3:

Omdat Windows Mail standaard niet de juiste waardes instelt bij de normale POP3/IMAP optie kiezen we hier voor de optie 'Geavanceerde configuratie'

Stap 4:

Klik nu op de knop 'Internet E-mail' zodat een POP3 of IMAP account ingesteld kan worden.

Tip: Voor meer informatie wat het verschil tussen POP3 en IMAP is, kijk op de volgende pagina

Stap 5:

Vul nu de mailserver gegevens in zoals deze bij jou E-mail account horen in, en klik op 'Volgende'.

Stap 6:

Als alle gegevens goed zijn ingevuld kun je nu op 'Aanmelden' klikken, en krijg je het scherm te zien dat je mail account is geconfigureerd.

56 of 216 people found this helpful.